Jadłospis

 

 

 

Alergeny

Data

M E N U

1,7,9

Poniedziałek

29.04.24

Zupa kalafiorowa, wkładka mięsna, chleb, ciastko

1

Wtorek

30.04.24

Spaghetti z sosem Napoli, herbata

1,7,9

Poniedziałek

06.05.24

Zupa pomidorowa z makaronem, wkładka mięsna, rogalik

1,7,9

Wtorek

07.05.24

Potrawka drobiowa, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, kompot

1,9

Środa

08.05.24

 Barszcz czerwony z  zapiekankami,

gratka do picia

1,3,7

Czwartek

09.05.24

Nuggetsy, ryż z warzywami, ogórki konserwowe, rumianek

1,3,4,7

Piątek

10.05.24

Ryba panierowana, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata

1,7,9

Poniedziałek

13.05.24

Zupa jarzynowa,wkładka mięsna, chleb, baton zbożowy

1,7

Piątek

17.05.24

Makaron z serem i cukrem, jogurt owocowy

1,3,7,9

Poniedziałek

20.05.24

Barszcz biały z  jajkiem i kiełbaską, chleb, ciastko zbożowe

 

 

 

 

*Alergeny:

1.Zboża zawierające gluten                                                                                                                            

2.Skorupiaki i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne
5.Orzeszki ziemne i produkty pochodne
6.Soja i produkty pochodne
7.Mleko i produkty pochodne
8.Orzechy (migdały, orzechy laskowe , orzechy włoskie , orzechy nerkowca , orzeszki  pecan , orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe
9.Seler i produkty pochodne
10.Gorczyca i produkty pochodne
11.Sezam i produkty pochodne
12.Dwutlenek Siarki i siarczyny
13.Łubin
14.Mięczaki
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy : pieprz czarny .majeranek, oregano, cary, kurkuma, bazylia, zioła prowansalskie , papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.